El grup de joves cardonins de l'escola Vedruna han acabat entercer lloc al concurs Youth Start European Entrepreneurship Award (YouthStart Premi Europeu d´Emprenedoria) que s'ha celebrat a la ciutat de Sofia, Bulgària, ds de dijous fins a dissabte Aquest tercer lloc ha estat molt ben valorat pel grup, que aquest diumenge ha fet el viatge de retorn capa Catalunya. El grup cardoní estava format per Cristina López-Leiva, Roger Llorens, Robert Oriola, Nil Pons, Elisabet Ramos i XinjiéYu i tutoritzat per la professora Àngela M. Colell, Els bagencs han hagut de competir amb onze equips d´emprenedoria procedents de diversos països de la UE (Irlanda, Bèlgica, Països Baicos, Àustria, Luxemburg, Albània, Bulgària i Alemanya).

El seu producte consisteix en l´obtenció d´energia a través de la instal?lació de peces piezoelèctriques en el subsòl dels carrers més transitats i redireccionar-la a l´enllumenat públic. Alhora, els llums del carrers s´autoregulen augmentant o disminuint la intensitat de llum emesa en funció de les necessitats del dia, fent-ne un ús sostenible i eficaç. D´aquesta manera es reduiria la despesa energètica i la contaminació lumínica. El concurs tenir premi per al primer i segon classificat, i distinció per al tercer.

El grup cardoní ja havia presentat el seu projecte en el concurs del Campus Repte Emprèn, i va ser a partir d'aquesta participació que eduCaixa els va seleccionar per a Youth Start European Entrepreneurship Award. El concurs, a part de la competició, també ha estat" un lloc de trobada de diferents grups de joves emprenedors per a compartir idees, projectes i valors a través de tallers i activitats durant aquests dies", segons expliquen fonts de la mateixa escola. "Els joves adquireixen coneixements i habilitats personals basades en l´autocomprensió i l´autoestima", han afegit les mateixes fonts. L´organització Youth Start, sense ànim de lucre, vol conscienciar als joves que els seus reptes es poden convertir en oportunitats per a millorar el futur social.

Vedruna Cardona forma joves fins als 4 cursos d'ESO i els integrants d'aquest grup van acabar el seu període d'educació amb aquest centre educatiu l'estiu passat- De totes maneres, Vedruna Cardona ha trobat el suport dels nous centres on els joves estudien aquest any per poder fer aquest viatge i poder participar en aquest concurs.