Sant Fruitós ha inaugurat aquest migdia la nova plaça de darrera l'ajuntament. En la inauguració, que ha congregat un nombrós públic també s'ha conegut el nom de l'espai. Finalment l'espai es dirà plaça de la Vila i el nom ha estat escollit en un procés participatiu en el que ha rebut 55 vots dels 159 vàlids. El podi l'han completat els noms de plaça de la República i plaça de l'Ajuntament amb un empat a 31 vots.

En la inauguració l'alcalde de Sant Fruitós Joan Carles Batanés ha agraït la paciència dels veïns de la plaça per les dues dècades que han passat des de l'aprovació del POUM que preveia aquest espai i la seva materialització. També ha destacat que la nova plaça ha de ser un espai que marqui el pols de la vida al poble.

D'altra banda, en la urbanització de l'espai s'hi han mantingut elements ja existents, com murs de pedra que s'han combinat amb espais enjardinats. El terra s'ha adoquinat.

Després.dels parlaments, en la inauguració el grup de ciutadans que cada dia al vespre interpreta el cant dels Ocells davant l'Ajuntament, també ho ha fet aquest migdia. I tot seguit avui també han interpretat l'Estaca i Els Segadors.