El grup comarcal del PDeCAT va presentar ahir al ple del Consell Comarcal del Bages "una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics".

Aquesta, recollia com a punts bàsics "exigir l'immediat alliberament de tots els presos polítics; reclamar a les instàncies fiscals i judicials que, d'acord amb el dret, retirin tots els càrrecs contra el President i membres del Govern, contra els membres de la Mesa del Parlament i contra els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, i també s´exigeix la retirada de l'aplicació de l'article 155 i el retorn de la sobirania popular i institucional de Catalunya".

A més a més, el PDeCAT insta a les autoritats europees a "actuar davant de la regressió democràtica que està patint el país" i demana als organismes internacionals "que vetllin per garantir tots els drets bàsics dels catalans i catalanes".

Es denuncia i es condemna "la persecució ideològica del govern espanyol contra el poble de Catalunya, el seu govern legítim i contra totes les formacions polítiques que defensem el dret a decidir" .

Per últim, la moció expressa el suport del grup comarcal de PDeCAT al Bages cap "el govern legítim encapçalat pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont".

La moció es va aprovar amb els vots favorables del PDeCAT, ERC, CUP, ICV i Demòcrates i l'abstenció del PSC.