La 25a edició dels premis Bonaplata, que tenen com a voluntat recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya i que s´han celebrat aquest dimecres al vespre, han distingit amb el Premi a la Rehabilitació en la Categoria de Béns Immobles al treball que s´ha realitzat al Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages.

El jurat dels prestigiosos premis, que atorga l´Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ha decidit per unanimitat premiar aquesta rehabilitació pel treball realitzat per tal de preservar aquest edifici tan singular del patrimoni agrícola. En l´entrega del guardó s´ha elogiat la voluntat del municipi de mantenir dempeus aquest edifici, destacant que sempre s´ha considerat un element representatiu de la seva tradició agrícola i una icona del poble amb un indubtable valor històric i arquitectònic.

El jurat ha destacat que la restauració ha estat respectuosa amb la forma, l´ ús i tractament dels materials, i que ha permès que aquest espai torni a presentar un excel·lent i renovat aspecte, amb nous usos per exposicions, mercats o espectacles sense perdre la pàtina que el temps ha afegit a aquesta mostra d´arquitectura dels anys 50 i que segueix conservant valors de plena modernitat com són la seva funcionalitat, simplicitat i elegància.

El premi va ser recollit per l´alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i la coordinadora del projecte i directora de l´obra, Olga Correa a la seu del C.E.I.C on es va celebrar l´acte.