En el mateix ple comarcal es va aprovar una moció presentada pel PDeCAT a favor de l'alliberament dels presos polítics, i va tenir el suport unànime de tots els grups, tret de l'abstenció del PSC.

En concret, la moció demanava l'alliberament «immediat» de tots els presos polítics i reclamava a les instàncies judicials la retirada de tots els càrrecs «contra el President i membres del Govern, contra els membres de la Mesa del Parlament, i contra els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural», alhora que exigia la retirada de l'aplicació de l'article 155.

Paral·lelament, la moció instava les autoritats europees «a actuar davant la regressió democràtica que està patint el país», i demanava als organismes internacionals «que vetllin per garantir tots els drets bàsics dels catalans».

Un conveni turístic

El ple també va donar llum verd a un conveni d'aportació de fons Feder a la dinamització turística i econòmica del Bages, que beneficiarà els municipis d'Artés, Avi-nyó, Callús, Cardona, Navàs, Sallent, Sant Fruitós, Sant Vicenç i Santpedor», mitjançant la supressió de barreres arquitectòniques o millores d'edificis, entre altres.

Finalment, es va consensuar un manifest de condemna contra la violència de gènere.