Santpedor celebrarà per primer cop aquest proper dissabte i diumenge l'edició d'hivern de la Fira Santpedor en flor, que va estrenar a la primavera, i ho farà ampliant els espais d'ornamentació floral i les activitats.

En total s'engalanaran set espais, com ara les places de l'Església i de la Font. La plaça Gran també serà un dels punts neuràlgics, amb el mercat de la flor que organitza Ampans, i on hi haurà activitats paral·leles. Destaquen una exhibició de l'Associació d'Esgrima Antiga, dissabte d'11 a 1, i nadales amb el Cor de Teies i la coral Xerinola, mentre que a la capella es faran visites guiades als privilegis reials. A Cal Paraire hi haurà un espai dedicat a la cuina de Nadal amb caldo amb Conserves Ferrer, i exposicions de fotografia i ceràmica; i sota les voltes, una mostra de llibres artesans i pintures.

La fira incorporarà exhibicions artístiques, amb diverses projeccions i performances de dansa a Cal Bufó, a càrrec de Tanitart i escola de dansa Castellnou d'Anna Maria Blas. Per la seva banda, el pastor local Hilario Novillo farà una demostració d'habilitat de gos d'atura, diumenge d'11 a 12 al pàrquing del carrer Antoni Vila.

També hi haurà espai per a les degustacions i tapes tot el cap de setmana. En aquest cas, a l'espai el Born, a càrrec de Terrer, restaurant Solers, Cerveses Granyut Mas de Sant Iscle, i l'Olivera. Diumenge es podrà degustar un dinar floral, amb reserva prèvia.

La primera Open Night

Coincidint amb la fira, la nit de dissabte a diumenge se celebrarà la primera Open Night Santpedor, que organitza CUSA, i que mantindrà els comerços oberts fins a les 11 de la nit. L'Open Night també organitzarà activitats complementàries. A banda de les tapes per diversos establiments, a la nit hi haurà música de DJ, a la plaça de la Font i al Born. Tot plegat es complementarà amb actuacions de màgia a càrrec de Manel Rived.