L'Ajuntament de Sant Fruitós construirà una cabina de vàter d'ús públic amb caràcter permanent al costat del Cobert de la Màquina de Batre per tal de dotar aquest espai d'un servei que es considera necessari, ja que s'ha convertit en un punt neuràlgic del municipi. És previst que s'instal·li durant el primer semestre del 2018, i serà una cabina prefabricada, en servei les 24 hores del dia.

La cabina serà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, serà espaiosa i tindrà un vàter i una pica. Funcionarà amb un sistema d'autoneteja per tal d'higienitzar-la de manera constant, la qual cosa, segons el consistori, suposarà menys inversió en serveis de neteja manuals i alhora més eficàcia en la higiene. També reposarà el paper automàticament i disposarà d'un sistema de seguretat i evacuació per tal de facilitar la sortida.

Aquest nou servei públic s'ubicarà al lateral del Cobert de la Màquina de Batre, a prop del carrer Germán Duran. Per tal de poder ubicar-hi la cabina l'Ajuntament executarà tots els treballs necessaris per al seu correcte funcionament, que consistiran principalment en l'execució del desguàs i a dotar-la dels serveis d'aigua i electricitat necessaris.

El consistori ja té el projecte enllestit i executarà les obres durant el proper any aprofitant que la Diputació ha obert una línia d'ajuts per al 2018, per valor de 30.000 euros, que permetrà fer front a una part del cost del projecte. El cost de la cabina i la preparació de l'espai és d'uns 70.000 euros.