Santpedor ja té el projecte per fer de Cal Clarassó un centre cívic

El document haurà de passar per ple, amb la idea que les obres es puguin adjudicar a la primavera

16.12.2017 | 07:10
A l´esquerra, l´alcalde, Xavier Codina, i membres de l´equip redactor del projecte

L´Ajuntament de Santpedor ja té sobre la taula el projecte executiu per a la rehabilitació de
Cal Clarassó i la urbanització de l´entorn
, i que ha de convertir aquest antic espai fabril en un futur equipament sociocultural amb activitats específiques per a persones grans. Ara, el projecte s´haurà de sotmetre a l´aprovació del ple i a exposició pública, amb la idea que els treballs es puguin adjudicar a la primavera.

La memòria presentada per l´equip redactor proposa mantenir els dos pisos de la fàbrica. A la planta baixa hi haurà l´accés principal que dóna a la recepció del centre cívic, i també un bar-restaurant amb accés propi i un tercer accés pel carrer Vall. A la planta primera només es podrà accedir des de l´interior amb una zona de lectura, aula d´informàtica i dos espais taller, i en aquesta mateixa planta també s´hi preveu una sala principal multiusos amb una sortida d´emergència. La proposta respecta l´edifici però dóna resposta a les necessitats demanades per l´Ajuntament en el sentit que es podrà reconvertir en un equipament sociocultural amb espais dirigits a persones grans.

La redacció del projecte ha comportat cinc mesos de treball, que també inclouen un informe arqueològic per avaluar les restes d´elements vinculats al recinte emmurallat d´origen medieval existents a la finca per tal de garantir-ne la preservació i compatibilitat amb el projecte de rehabilitació de l´espai. El general, l´equip redactor ha presentat els corresponents estudis geotècnic, lumínic, de seguretat i salut, de gestió de residus, de certificació energètica, topogràfic, acústic, un informe ecològic, i dues memòries de càlculs de l´estructura de les instal·lacions.

La rehabilitació de Cal Clarassó té un pressupost superior al milió i mig d´euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema