L’Ajuntament de Santpedor ja té sobre la taula el projecte executiu per a la rehabilitació deCal Clarassó i la urbanització de l’entorn

, i que ha de convertir aquest antic espai fabril en un futur equipament sociocultural amb activitats específiques per a persones grans. Ara, el projecte s’haurà de sotmetre a l’aprovació del ple i a exposició pública, amb la idea que els treballs es puguin adjudicar a la primavera.

La memòria presentada per l’equip redactor proposa mantenir els dos pisos de la fàbrica. A la planta baixa hi haurà l’accés principal que dóna a la recepció del centre cívic, i també un bar-restaurant amb accés propi i un tercer accés pel carrer Vall. A la planta primera només es podrà accedir des de l’interior amb una zona de lectura, aula d’informàtica i dos espais taller, i en aquesta mateixa planta també s’hi preveu una sala principal multiusos amb una sortida d’emergència. La proposta respecta l’edifici però dóna resposta a les necessitats demanades per l’Ajuntament en el sentit que es podrà reconvertir en un equipament sociocultural amb espais dirigits a persones grans.

La redacció del projecte ha comportat cinc mesos de treball, que també inclouen un informe arqueològic per avaluar les restes d’elements vinculats al recinte emmurallat d’origen medieval existents a la finca per tal de garantir-ne la preservació i compatibilitat amb el projecte de rehabilitació de l’espai. El general, l’equip redactor ha presentat els corresponents estudis geotècnic, lumínic, de seguretat i salut, de gestió de residus, de certificació energètica, topogràfic, acústic, un informe ecològic, i dues memòries de càlculs de l’estructura de les instal·lacions.

La rehabilitació de Cal Clarassó té un pressupost superior al milió i mig d’euros.