Membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) al Pont de Vilomara van denunciar ahir, en una crispada manifestació antifeixista, coaccions per part d'un grup de veïns del mateix municipi. La tensió va esclatar diumenge de la setmana passada al poble quan els responsables del CDR van acusar dos ultres espanyolistes d'agredir membres de la CUP mentre penjaven cartells electorals. Abel Aguilar, membre del comitè al Pont, va assegurar ahir que en els darrers mesos aquests veïns, que són «una minoria» en el poble, «han fet pintades amb el número 155 en algunes cases, han enganxat cartells antiindependentistes a les portes de casa de ciutadans partidaris a la independència i han increpat».

L'episodi de diumenge passat va ser la gota que va fer vessar el got i per aquest motiu el CDR del Pont i la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages van aconseguir reunir 200 persones en una manifestació antifeixista que va començar a la plaça de l'Ajuntament. Una protesta amb fortes dosis de crispació perquè prop d'un centenar de persones també es van reunir a la mateixa plaça exhibint, moltes d'elles, banderes espanyoles i corejant la lletra del Viva España de Manolo Escobar. Deu agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'hi van col·locar al mig per evitar que la tensió augmentés.

A la manifestació hi van participar la diputada d'ERC, que actualment és dins del grup parlamentari de Junts pel Sí, Adriana Delgado i Albert Botran, diputat de la CUP. També hi eren presents regidors republicans i cupaires de diferents municipis del Bages. També hi havia manifestants provinents de Balsareny, on un ultra del municipi va denunciar l'intent de crema d'una bandera espanyola al balcó de casa seva a principi de desembre, on va tenir lloc un escarni a casa de l'alcalde i on ja a l'agost joves afins a Vox van penjar una bandera espanyola al balcó de l'ajuntament.

La representant d'Unitat Contra el Feixisme, Nina Ferbuix, deia a aquest diari que «aquí no hi ha dos bàndols, sinó antifeixistes que defensem la democràcia i els drets humans, i els feixistes, que representen tot el contrari», i va afegir: «Denunciem que estan fent agressions i lesionant la convivència amb total impunitat». Per altra banda, els representants del grup que exhibia banderes espanyoles es van negar a parlar amb aquest diari per aclarir quin era el lema de la contramanifestació que es va produir al Pont de Vilomara.