Un total de 170 professionals d'atenció primària van assistir a la I Jornada de Recerca de la Catalunya Central, organitzada per l'Institut Català de la Salut (ICS) en aquesta demarcació, que va guardonar dos treballs que es porten a terme en centres de primària de l'àrea.

El treball guanyador ha estat Impacte sobre l'adherència a la dieta mediterrània des de la consulta d'infermeria d'atenció primària, de l'EAP Plaça Catalunya de Manresa. El segon premi ha recaigut en el treball L'activitat física com a mesura de millora de l'estat d'ànim i la socialització en la gent gran, de l'EAP Sant Joan de Vilatorrada.

En total, s'havien presentat 67 treballs, dels quals se'n van seleccionar dotze, que són els que es van presentar públicament durant la jornada.

Durant el simposi es van poder consultar 55 treballs més en format pòster sobre estudis fets per professionals del territori, d'àmbits tan diversos com l'avaluació de l'efectivitat de programes d'educació per a la salut, la disfàgia, la figura de la infermera escolar, l'abordatge del pacient crònic complex, la influència de les xarxes socials en el comportament dels adolescents, les derivacions al servei d'Urgències o la vacunació antigripal, entre d'altres.

També hi va haver diverses conferències científiques. L'objectiu era donar a conèixer la recerca i la innovació que fan els professionals de l'ICS Catalunya Central per a la millora de la salut.