Més d´un centenar de persones van assistir a la inauguració del pessebre monumental al barri del Burés de Castellbell i el Vilar. L´acte va servir per estrenar públicament una mostra en què destaca el muntatge pessebrístic que recrea els elements més característics del municipi com són el pont vell o bé el castell.

L´estrena va retre homenatge al pessebrista Josep Maria Cots, que va morir a finals d´agost. Familiars, amics, companys, veïns i veïnes de Castellbell i el Vilar i col·laboradors del Grup Pessebrístic de Manresa van voler participar d´aquest emotiu homenatge. A més, el públic va poder gaudir de la xerrada Pessebres de muntanya: costum, pràctica o rutina?, pronunciada per Jordi Montlló, doctor en antropologia social i president del col·lectiu El bou i la mula.

L´exposició inclou una extensa mostra de diorames elaborats pel propi Josep Maria Cots i de diferents escenes del Grup Pessebrístic de Castellbell i el Vilar. La mostra es podrà veure fins el dia 5 de gener als espai polivalents de la Capella de Música Burés. El dia 24 de 10 a 13.00 hores i el divendres 5 de gener, coincidint amb la cavalcada de Reis, obrirà portes a partir de les 5 de la tarda i fins a les 9 del vespre.