L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages treballarà en la creació d’itineraris marcats mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres escolars del municipi i que serveixin de guia perquè els nens i nenes puguin anar sols a escola, ja sigui a peu o en bicicleta. D’aquesta manera, també es vol contribuir a disminuir l’obesitat infantil i a potenciar la seva autonomia personal.

La proposta d’implementació dels camins escolars a Sant Fruitós sorgeix pel fet que es tracta d’un municipi territorialment complex, amb quatre urbanitzacions separades del nucli. Per això l’Ajuntament demanarà un recurs a la Diputació de Barcelona per tal que s’iniciï un estudi del territori i posteriorment implantar les mesures necessàries i dissenyar els camins escolars.

Es tracta d’una de les propostes que va sorgir del Consell Municipal de la Infància, on també es va proposar la idea de crear camins esportius segurs perquè els infants es desplacin des de casa seva fins a les instal·lacions esportives del municipi.