L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha editat una versió renovada i modernitzada del plànol turístic del municipi, que mostra d’una manera més visual els establiments comercials, serveis i equipaments que hi ha, classificats per sectors, i també inclou una relació dels llocs d’interès, allotjaments, punts d’informació i espais del patrimoni industrial.

Entre les novetats destaca la incorporació per primera vegada de codis QR a través dels quals els usuaris poden consultar informació sobre les rutes de senderisme, cicloturisme i BTT que passen pel municipi, com ara els diversos circuits inclusius i les rutes Florenci Codina, BTT Sant Joan, la d’Aigua i Secà, el G3, el PR130, o la ruta de la Sal.

El mapa també utilitza pictogrames per senyalitzar punts d’interès el municipi. En aquest sentit, i com a novetat, incorpora la senyalització de les fàbriques Gallifa, Burés i Borràs; els Masos de les Torres, Vilatorrada, Sant Joan i Llobet; la muntanya de Collbaix; i Sant Martí de Torroella.

El regidor de Comerç, Turisme i Consum de Sant Joan, Eduard Mata, explica que «amb el nou plànol volem dotar el municipi d’una eina de promoció i difusió turística més moderna que no teníem fins ara, i que faciliti al visitant l’orientació i localització dels principals punts d’interès per als visitants del municipi».

El nou plànol es podrà adquirir de franc a punts d’informació turística de Sant Joan (la biblioteca de Cal Gallifa i l’Hostal Soler); a l’Ajuntament, i als locals turístics del municipi.