Ahir es va oficialitzar que l'alcalde de Sallent, David Saldoni, és l'únic candidat a presidir l'Associació Catalana de Municipis, per la qual cosa serà proclamat en aquest càrrec a l'assemblea de l'entitat municipalista que tindrà lloc aquest dissabte a Cardona.

Ara ja es pot donar per fet amb totes les garanties que serà així, ja que ahir al matí va finalitzar el període perquè els associats que volguessin optar a la presidència presentessin els avals necessaris per formalitzar la candidatura. I en l'acabament del termini l'únic que les ha presentat ha estat l'alcalde sallentí que, tal com ja va explicar Regió7, s'apuntava que seria l'únic candidat i que ja dilluns va complir amb el requisit. Saldoni substituirà en el càrrec Miquel Buch, que ha hagut de deixar la presidència ja que el desembre passat va deixar de ser alcalde de Premià de Mar.

Per formalitzar la seva candidatura, Saldoni havia de recollir l'aval d'almenys 50 presidents d'ens locals associats, que han de ser de com a mínim 8 comarques diferents i de les quatre demarcacions territorials. L'ACM agrupa alcaldes de 931 municipis de Catalunya. Saldoni és alcalde de Sallent des del 2011, Ajuntament del qual ja n'era regidor en anteriors mandats.