L'Ajuntament de Sallent posarà en marxa una línia d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges al sector de la riba del Llobregat. El consistori va aprovar en el darrer ple municipal les bases per l'atorgament de subvencions, en concurrència competitiva.

Les actuacions subvencionables són totes aquelles que vagin destinades a aconseguir l'adequació o la millora constructiva, estructural, funcional i d'habitabilitat de les edificacions com ara la supressió de barreres arquitectòniques, rehabilitació de cobertes o façanes, millora de les instal·lacions comunes, obres que garanteixin la seguretat i les que possibilitin l'obtenció de la cèdula d'habitabilitat. Els requisits per optar a les subvencions es podran consultar a les bases que pròximament es penjaran al tauler d'anuncis de la pàgina web de l'Ajuntament de Sallent.

Fonts municipals han posat en relleu que l'objectiu principal d'aquesta línia d'ajuts, que s'enmarca en el Pla de Barris de la Generalitat, és afavorir l'ús residencial en aquesta zona. Fer els edificis habitables i accessibles a persones amb mobilitat reduïda, així com millorar l'estètica dels immobles del barri i tornar al mercat els que estiguin abandonats.