El saló de sessions de Súria es va omplir dijous 18 per escoltar el pregó de la Festa de Sant Sebastià, que va ser a càrrec del diputat de Cultura de la Diputació, Juanjo Puigcorbé. El dia central de la festa serà avui, amb la renovació del tradicional Vot de Poble a Sant Sebastià. Juanjo Puigcorbé va fer un pregó molt aplaudit, amb nombroses referències a Súria, a la importància de la festa i la cultura com a factors d'identitat i de cohesió social, a la seva relació amb la vila i l'actual situació de Catalunya.

El representant de la Diputació va recordar «l'estreta vinculació» que Súria ha tingut amb aquesta institució al llarg de la història, i va posar l'exemple del seu suport a la vila durant l'epidèmia de còlera del 1885 que va donar origen al Vot de Poble. El pregoner de la Festa de Sant Sebastià va elogiar el patrimoni cultural i històric surienc, amb referències destacades al Poble Vell i al dinamisme associatiu de la vila. Puigcorbé, un dels actors catalans més reconeguts, també va esmentar la històrica representació d' Els Pastorets de Súria al palau de la Generalitat per celebrar el centenari de l'obra de Josep Maria Folch i Torres, el desembre del 2016.

El diputat va fer un paral·lelisme entre Folch i Torres, un «home de pau i de cultura» que va patir l'exili, i la situació que actualment viuen els dirigents polítics i socials catalans que es troben empresonats o exiliats. El pregoner de la Festa de Sant Sebastià va explicar que Súria també és «una població vinculada a la nissaga dels Puigcorbé», ja que els seus avis paterns i el seu pare van viure entre els anys 1928-31, precisament, al car-rer Diputació. Per aquest motiu, Puigcorbé va destacar que la seva presència a Súria tenia un cert caràcter de «retrobament personal».