Dins els actes de la Festa Major d´Hivern, Sant Fruitós ha dedicat aquest dilluns especialment als més petits. Ho ha fet amb una iniciativa que ja acumula uns anys de trajectòria, la Festa dels Gegantons, adreçada a nens i nenes a partir de P3 i fins a 6è de primària. Durant tota la jornada, que ha comptat amb l´animació de la Companyia Ai Carai!, s'han portat a terme diferents tallers, activitats lúdiques i una festa de gala. L'esdeveniment ha tingut lloc al centre cultural Nexe. La festa ha tingut el punt final amb la participació del grup de geganters de Sant Fruitós, que han fet ballar els gegantons Isarn i Aigó.

Aquest dimarts, dins el programa de la festa, tindrà lloc la inauguració, a la biblioteca municipal (2/4 de 8 de la tarda), d'una mostra de pintures i dibuixos d'Alfred Figueras. Assumpta Sala farà una xerrada amb el títol "Alfred Figueras, el nostre pintor".

Ja en el transcurs dels pregons inaugurals de la Festa Major d'Hivern, que van tenir lloc dissabte es va fer la presentació de l´Any Alfred Figueras, que es commemorarà durant tot aquest 2018 amb motiu dels 120 anys del naixement de l´artista santfruitosenc.

El regidor de cultura, Xavi Racero va anunciar aquesta commemoració, i seguidament Jordi Figueras, fill del pintor, va recordar l´estreta vinculació del seu pare amb el poble de Sant Fruitós: "Alfred Figueras a tot arreu on anava sempre es presentava dient 'sòc de Sant Fruitós de Bages'". Jordi Figueras va agrair a l´Ajuntament el reconeixement que feien al seu pare. Assumpta Sala, estudiosa de l´obra de Figueras, va detallar les obres que figuren en el calendari que ha editat a l´ajuntament, quadres originals que estaven exposats a la sala. Entre el públic, hi havia la filla gran Clàudia, néts i besnéts de l´artista.