Súria ha celebrat un atapeït cap de setmana d'activitats amb motiu de la festa major d'hivern, en que ha renovat el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol amb la presència del bisbe de Solsona, Xavier Novell. En el transcurs de la missa, Novell va expressar la seva adhesió al Vot de Poble, fent referència a la importància d'aquesta celebració per a Súria. El bisbe va convidar els suriencs i les surienques a "mantenir l'esperit" dels avantpassats que van instituir-lo després de l'epidèmia de còlera de 1885.

Segons el bisbe Novell, el Vot de Poble simbolitza un sentiment d'apropament i germanor que s'ha de basar en "un amor que ens sani". Aquesta era la segona vegada que Xavier Novell participava com a bisbe de Solsona en la missa de renovació del Vot de Poble, que ja havia presidit l'any 2011. També hi va ser present el clergat de l'Arxiprestat de Súria i antics rectors de la vila.

La missa de renovació del Vot de Poble va acabar amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d'Antoni Malats i Gallés, a càrrec de cantaires i músics i de la vila. A la cerimònia hi van assistir l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal, a més de representants d'entitats de la vila.

Posteriorment va tenir lloc pels carrers del centre urbà la cercavila de la Festa de Sant Sebastià, amb la participació dels Trabucaires del Tro Gros, Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters d'El Gorg de l'Olla, dansaires del Foment Cultural, Bastoners de l'Agrupació Sardanista i la xaranga de l'Escola Municipal de Música.

Després de la cercavila, la plaça de Sant Joan va acollir un vermut popular, amb l'actuació del grup musical En Clau de Bages. Aquesta va ser una de les novetats de la Festa de Sant Sebastià d'enguany. La festivitat de Sant Sebastià, dia central de la Festa Major d'Hivern, va començar amb la tradicional galejada del Trabucaires del Tro Gros i dues competicions esportives: la primera jornada de la 24a Tirada Internacional d'Armes Pneumàtiques i les noves tandes

del Ral·li de Cervera, una prova de slot que es va iniciar divendres 19 de gener. També al llarg de diumenge s'ha desenvolupat un variat programa d'actes, i aqust dimarts tindrà lloc la presentació del llibre Pedres i Barraques. Construccions de Pedra Seca, d´Albert Fàbrega. La presentació, que es farà a les 8 del vespre al saló de sessions, anirà a càrrec de l´autor i del surienc Pascual Robles, afeccionat a la fotografia de la pedra seca. Aquest és el desè llibre de la col·lecció Temes de Súria, editada per l´Ajuntament.