Artés disposarà el 2020 d’un nou dipòsit d’aigua per incrementar-ne l’emmagatzematge i millorar-ne el subministrament, en aquest municipi i també a la urbanització de Vista Pirineus i al nucli de Calders. L’obre és fruit d’un conveni que l’ACA i el Consell Comarcal del Bages han aprovat recentment, i que «donarà compliment a una reclamació històrica del municipi perquè permetrà donar un millor servei i més qualitat d’aigua a Artés», segons ha apuntat el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Aloy.

Es tracta de construir un nou dipòsit de 1.000 m3 de reserva comarcal a la zona del Mas La Paloma, situat al costat del dipòsit de trencament de càrrega comarcal existent, i també una canonada general de 1.500 metres de longitud des d’aquest dipòsit fins a la trama urbana de la zona sud-est del poble.

Aquesta intervenció permetrà augmentar la reserva d’aigua dels sistemes comarcal i municipal, i també donarà una major seguretat al servei davant de possibles incidències. A més, suposarà una millora en la pressió de l’aigua al nucli d’Artés, i servirà com a dipòsit pulmó per alimentar l’estació de bombament cap a Vista Pirineus i Calders.

El consell comarcal es farà càrrec de l’actualització del conveni (signat fa 23 anys però que no s’havia posat en marxa), i l’execució de les obres, que l’ACA finançarà en un 80 %.

Amb aquesta actuació es complementaran les instal·lacions comarcals d’abastament d’aigua en alta Bages-Llobregat, que des del 2015 serveixen a Sallent, Avinyó, Artés i Calders.