La Sala Gran de La Creueta Centre Cultural de Navarcles va acollir la xerrada mensual que organitza la Plataforma per a la Pau i la Solidaritat, i que va tractar sobre Experiències de la visita al camp de concentració nazi de Mauthausen, a càrrec dels alumnes de l´Institut Gerbert d´Aurillac de Sant Fruitós.

L´alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer va fer la presentació de l´acte posant en relleu que "és bo que es vagi recordant aquestes barbàries, que malauradament es van repetit al llarg de la història, perquè les noves generacions coneguin aquests fets, per mirar d´aconseguir que mai més es tornin a repetir".

La professora Victòria Soler i els alumnes de Sant Fruitós i Navarcles de l´Institut Gerbert d´Aurillac, que el passat mes de maig van visitar els camps de concentració nazis de Mauthausen i Gusen, van explicar les seves sensacions i emocions d´aquest viatge, que els va impactar fortament. La recerca històrica que van realitzar era sobre dos santfruitosencs, Artur Cura i Antoni Escalé, deportats i morts en aquests camps de concentració.