Els grups municipals d’ICV i l’Entesa presenten aquests dies mocions en diversos plens municipals de la comarca per reclamar a la Generalitat que respongui al finançament de les escoles bressol compromès l’any 2010 però que es va suprimir l’any 2013.

La moció es fa ressò de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que darrerament s’ha pronunciat a favor de diversos ajuntaments en el contenciós que havien presentat en el seu dia demanant el retorn dels ajuts de cofinançament retirats, i també de la necessitat que la mateixa Generalitat resolgui amb caràcter general, compleixi el compromís adquirit el 2010, i preservi el mapa d’educació pública de 0 a 3 anys.

Els ecosocialistes lamenten que la Generalitat en un primer moment retallés aquest finançament fins a desaparèixer el 2013 en què va ser assumit per part de la Diputació. Entenen que les escoles bressol «són un servei essencial per al desenvolupament global dels infants de 0 a 3 anys que, a més, permeten corregir desigualtats socials i econòmiques».

A més, denuncien que aquella retallada va provocar en molts ajuntaments un augment de les quotes a les famílies per assegurar-se que podrien mantenir el servei, i recorden que, segons va reconèixer el departament, les partides retallades van ser destinades a mantenir els concerts amb escoles privades o concertades.

La moció es debat aquests dies en plens municipals de la comarca com Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, i Sant Joan de Vilatorrada. A Manresa també s’ha demanat als grups que l’aprovin.