La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, que se celebra aquest diumenge, amplia, encara més, els actes previs relacionats amb la gastronomia i el vi. Enguany, el programa d'actes consolida les propostes gastronòmiques en restaurants i establiments del poble i, com a novetat, incorpora un tast que maridarà arròs de Pals amb els vins del Molí del Collbaix. El plat fort arribarà diumenge, quan es repartiran 3.200 racions d'arròs a la zona del Bosquet.

El maridatge que s'incorpora en aquest edició es farà aquest dijous, a les 8 del vespre, al Nexe-Espai de Cultura, i tindrà la participació de quatre cuiners. Es tracta de Guillem Plana, del restaurant Can Plana de Sant Fruitós; Jordi Llobet, del Restaurant l'Ó de Món Sant Benet; Albert Enrich, xef de La Mar Salada, i Bea Velasco, de Can Ladis. El maridatge estarà dirigit per la sommelier i nutricionista Clara Antúnez. Els tiquets per assistir-hi es poden adquirir al Nou Celler de Sant Fruitós al preu de 40 euros.

D'altra banda, des de dijous passat fins diumenge, 12 restaurants i establiments del municipi ofereixen algun plat o producte amb arròs, en el marc de la proposta 7 d'Arròs, que se celebra per tercer any consecutiu i vol ser un referent per la festa. També es consolida el +K Vi, que, en aquesta edició, girarà a l'entorn del vi del Priorat. Durant l'acte, que se celebrarà dissabte a partir de les 7 de la tarda al Nexe, es projectarà un documental sobre la DO del Priorat i es farà una taula rodona amb la presència del biòleg Josep Lluís Pérez Verdú; l'enòleg i viticultor René Barbier; el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, i el director del documental David Fernández. Al final, hi haurà tast de vins i arròs.

Diumenge, arribarà la jornada central de la Festa de l'Arròs amb un ampli ventall d'activitats culturals i tradicionals i el repartiment de 3.200 racions.