La Sala del Nexe-Espai de Cultura va acollir una de les activitats preàmbul de la Festa de l'Arròs que tindrà lloc demà, un tast maridatge d'arrossos i vins, organitzat pel Nou Celler i l'Ajuntament, i dirigit per la sommelier i nutricionista Clara Antúnez.

La proposta consistia en la realització d'un tast especial amb quatre cuiners que van elaborar l'arròs en directe i el van maridar amb vins del celler Molí de Coll-baix.

El primer plat, anomenat arròs del Bages, va ser cuinat per Guillem Plana, del restaurant Can Plana de Sant Fruitós, a base de llàgrima de porc ral, rossinyols i romaní. Jordi Llobet, del restaurant l'Ó de Món Sant Benet, va cuinar un arròs fumat amb costella de porc ral, foie i cremós de farigola. La tercera proposta, presentada pel xef de La Mar Salada, Albert Enrich, va consistir en un arròs mariner amb peix i marisc de la llotja de la Barceloneta.

Les postres van anar a càrrec de la cuinera Bea Velasco, de Can Ladis de Sant Fruitós, que va preparar un dolç d'arròs amb coco, mango i gelat de galeta. El tast va ser tot un èxit i hi van participar més de 50 degustadors.