Santpedor ha començat l'estudi arqueològic de la font de les Escales. Es tracta de la primera de les tres fases de què consta el projecte per donar més visibilitat a la font, que va ser el projecte guanyador dels pressupostos participatius del 2017. El projecte global té un pressupost total de 20.000 euros i els treballs d'aquesta fase s'allargaran tres setmanes.

La font de les Escales està documentada per primer cop l'any 1291 i s'ubica al subsòl de la plaça de la Font. És la font més antiga del poble i fins al 1909 va ser l'únic punt d'aprovisionament d'aigua del poble a part dels pous.

La fase documental suposa el treball sobre el terreny d'una arqueòloga amb el suport de l'arxivera històrica i personal de l'equip de manteniment de l'Ajuntament. L'objectiu és poder documentar què hi ha actualment al subsòl de la plaça de la Font i del carrer Santa Anna, i s'han pogut descobrir les escales que donen nom a la Font. La segona fase consistirà a senyalitzar a la superfície el que hi ha al subsòl i acompanyar-ho de panells informatius, i també es faran visites guiades.