La disfressa com a reivindicació política es va endur el protagonisme durant la rua de Carnestoltes que es va celebrar a Avinyó, ahir a la tarda. Una trentena de persones guarnides amb el vestuari tradicional dels bastoners i amb un tricorni, fent-se anomenar «Bastoners de l'1 d'octubre», van rebre el premi a la millor comparsa del poble. A més, el reconeixement a la millor carrossa el va guanyar el grup «Legionaris del 155». També hi havia persones disfressades de Piolín i dos homes caracteritzats de Jordis.

Les comparses polítiques avançaven al costat d'una vintena de comparses i carrosses, fetes amb les mans de cada un dels integrants. De fet, el grup «Bastoners de l'1 d'octubre» feia aproximadament un mes que preparava el vestuari, la carrossa, la música i altres elements. Aquest grup és format per una colla d'amics del poble que fa anys que participen al Carnastoltes. La majoria d'ells han format part de l'entitat Grup Carnestoltes d'Avinyó, que organitza la festa. Els integrants d'aquesta comparsa van poder endur-se una panera, com a premi, després d'anys d'esforç.

Les comparses que formen el Carnestoltes d'Avinyó s'han mantingut al llarg del temps i ahir van gaudir d'un recorregut sense pluja, que va finalitzar a l'ajuntament del poble. Les xarangues Màgic, Joven Mafia i Band Tocats van animar la cercavila.

Després de recórrer els carrers de la vila es va organitzar un sopar popular a la sala polivalent d'Avi-nyó. Més tard, va ser el torn de l'ambient juvenil del poble amb un cercatasques acompanyat amb la Xaranga Joven Mafia i un ball de disfresses a la sala polivalent a càrrec de la Banda del Coche Rojo i el DJ Xaiet & Ovella Negra.

Durant el dia d'avui s'acomiadarà el Carnestoltes, fins al pròxim any, amb el tradicional enter-rament de la sardina, que es farà a les sis de la tarda, darrere de l'església.