L’institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada celebrarà aquest divendres, 2 de març, les cinquenes Jornades d’Oficis i Vocacions, amb una cinquantena de tallers, xerrades i col·loquis que tenen com a principal objectiu orientar els alumnes de cara al seu futur professional.

La proposta convida pares i mares, professors, col·laboradors del centre i professionals de la comarca i d’arreu de Catalunya que vindran a l’institut a presentar el seu ofici i a explicar la seva experiència professional als alumnes. D’una banda, s’impartiran tallers sobre algun ofici o hobby amb activitats incloses per fer-lo visible, amb referències als tipus d’estudis que poden conduir a l’ofici en qüestió. També hi haurà xerrades-col·loqui en què el convidat parlarà de la seva professió i se li podran fer preguntes; i un bloc de ponències destinades a grups d’alumnes sobre aspectes acadèmics o laborals.

Aquesta edició de les jornades comptarà amb el mag Quico Ponsa, el periodista Quico Sallés, l’enocultor Jordi Crusellas, l’educadora social Maria Navarrete, el dissenyador gràfic Carlos Maraver, l’expert en moneda social Francesc Rota, la ceramista Rosa Barber, la logopeda Anna Casals, el fotògraf Oriol Segon, el bomber Andreu Morera, el jardiner Joan Serra, l’experta en lactància materna Neus Pineda, el risoterapeuta Toni Fontcoberta, l’experta en alimentació Rosa Binimelis, la joiera Maite Garcia, les especialistes en Shiatsu Ali Benito i Nu Puigcorbé, la coach Eugènia Figueras, el músic i trompeta del grup Sherpah Albert Moreno, o l’entrenador Joan Albert Cuadrat, entre altres. També participaran els exalumnes Soulaiman Rachdani i David Membrive, que explicaran la seva experiència després d’haver estudiat l’ESO a l’institut.