Un cava fermentat en ampolla del 2014, vins blancs, rosats i negres de la collita de 2017 i un vi ranci que és pura història, seran els protagonistes del setè Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs, que es farà el dia 8 de març, al teatre de Palà de Torroella.

La selecció de vins, ha anat a càrrec de la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, que ha hagut de triar una dotzena de vins «que tenen ànima i són un reflex de l'evolució històrica».

El Maridatge 2018 es posarà en marxa amb un tast d'oli del Cardener i pa de la Fleca El Crostó de Navàs. Li seguirà un cava cremós i divertit d'Arcadi Vilà del Mujal, acompanyat d'una degustació de tres formatges de Cuirols. El primer plat de la nit serà una brandada de bacallà de la cuina de Cal Fuster de Serrateix, que casarà amb un vi blanc net i mineral de La Diferenta.

Un burguer de carn d'olla del restaurant 6 Sentits de Navàs casarà amb un vi rosat de Roger Subirana d'una originalitat que un no espera.

El farcit de llodrigó del restaurant l'Alberg de Castelladral anirà acompanyat d'un vi feréstec i taní de la vinya de la carena del Mujal de Josep Manubens.

Porc ral amb salsa, del restaurant l'Estació de Navàs, maridarà amb un vi negre de les vinyes de Vilafresca de Miquel Ruiz, amb aromes de fruita, taní i acidesa.

Finalment, la Pastisseria Mas posarà la dolçor al plat amb un pastís que els començals celebraran amb un vi dolç super-ranci que Joan Escudé elabora amb una barrica històrica (1967) i que la Clara Antúnez ha qualificat de «petit tresor».