Els veïns i veïnes de Sant Salvador de Guardiola poden presentar a partir d'aquest cap de setmana les seves propostes per als pressupostos participatius del 2018. Ahir es va fer la primera jornada, organitzada pel Consell de la Vila i la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, per informar de les bases i el funcionament d'aquesta partida pressupostària, que consta de 20.000 euros. Avui, a partir de les 11, a La Sala Teatre, entitats i veïns es podran informar-se i presentar propostes.

Enguany, els projectes també es podran presentar directament a l'Ajuntament al llarg del mes de març, i a través del correu tenim20000euros@gmail.com, un nou sistema amb el qual es vol facilitar als veïns la implicació amb els pressupostos participatius. A partir de la setmana que ve es començarà a difondre l'etiqueta #tenim20000euros per fer difusió de les propostes a les xarxes socials.

A mitjan mes d'abril, el Consell de la Vila elegirà 4 propostes, que es posaran a votació el cap de setmana del 5 i el 6 de maig. Com l'any passat, l'Ajuntament vol posar les urnes al carrer per incentivar la participació, dissabte al nucli antic i diumenge a la plaça del Pi del Calvet. La setmana següent, es farà el recompte oficial i s'anunciarà la proposta guanyadora.