Un any després de comprometre's a dotar d'un edifici propi les escoles La Serreta, de Santpedor, i Pla del Puig, de Sant Fruitós, ara en mòduls, la Generalitat ha posat fil a l'agulla per desencallar la situació. Aquesta setmana s'ha anunciat l'adjudicació del projecte de redacció de la futura escola de La Serreta, a Forgas Arquitectes. La del Pla del Puig es troba en una fase anterior, de licitació, però a l'espera que es resolgui el concurs i també es pugui adjudicar ben aviat, segons han confirmat fonts del departament d'Ensenyament.

Ja fa deu anys que tots dos centres públics d'una sola línia d'infantil i primària van començar a funcionar, però encara ho fan en barracons. En una visita, el març de l'any passat a Santpedor, l'aleshores director general de centres públics del departament d'Ensenyament, Lluís Baulenas, va fer pública la intenció de treballar en la construcció dels dos edificis, i en processos en paral·lel tenint en compte la seva similitud. Un any després s'ha començat a avançar, i si bé la Generalitat encara no fixa dates de construcció, per als dos ajuntaments això suposa un pas endavant.

Pel que fa a La Serreta de Santpedor, el Consell d'Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat el projecte a Forgas Arquitectes. Inclou el contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i del projecte executiu, de manera que aquest estudi d'arquitectura idearà la nova escola i també s'encarregarà de la posterior direcció d'obres, sempre sota la supervisió de l'Ajuntament com a propietari dels terrenys.

Es preveu que la nova escola tingui un espai d'educació infantil i un altre per a primària, i es mantindrà en una sola línia educativa amb capacitat per a 225 alumnes. La part d'educació infantil, donarà cabuda a 55 nens i nenes repartits en 3 aules, hi haurà lavabos, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. La zona de primària tindrà 10 aules; una per a cada un dels sis cursos, més una de desdoblament, una de reforç, una d'específica, i una d'informàtica. També hi haurà biblioteca, magatzem i lavabos; i coma espais comuns per a infantil i primària, es preveu un gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari, a banda de les àrees d'administració, consergeria i de l'AMPA.

Escola i pavelló a Sant Fruitós

El el cas de Sant Fruitós, tot just s'està en la fase de licitació del projecte de redacció del futur edifici, però «es va segons el termini previst amb l'Ajuntament», assegura el departament.

La construcció d'aquesta escola es complementarà amb la un segon pavelló municipal, en aquest cas a càrrec del propi ajuntament, que ja està treballant en el seu disseny. I és que aquest pavelló ha de tenir la doble finalitat de servir de gimnàs i d'espai al servei de l'escola durant les hores lectives, i al servei del públic i d'entitats la resta del dia i els caps de setmana. Es construirà a tocar del pavelló actual (que ha quedat petit per la forta demanda que té), en uns terrenys dins l'àmbit on hi ha projectada la construcció del futur edifici de l'escola, i molt a prop dels actuals barracons.