La Marxa del Pelegrí incorporarà en la seva quarta edició (que tindrà lloc el proper 15 d'abril) dues noves modalitats, que complementen el recorregut tradicional de 26 quilòmetres entre Montserrat i Manresa. Seran els recor-reguts Lluvià i Oller, amb sortida des de Manresa, de 15 i 10 quilòmetres, respectivament, amb la voluntat d'apropar la prova a un públic més divers.

Aquesta nova edició es va presentar ahir al nou Refugi del Pelegrí de Castellgalí. L'alcalde, Cristòfol Gimeno, va mostrar la seva satisfacció i l'agraïment per la celebració de la presentació de la marxa al seu terme municipal «i poder contribuir, així, a donar servei i fomentar el darrer tram del Camí Ignasià».

Un any més, la Marxa del Pelegrí serà una caminada popular no competitiva. La modalitat Montserrat, de 26 quilòmetres de recor-regut i amb un desnivell positiu de 600 metres, és la que es repeteix de les tres edicions anteriors i es correspon amb l'itinerari de l'etapa 27 del Camí Ignasià. La sortida serà entre les 8 i 2/4 de 9 del matí a Montserrat i, per qui ho vulgui, també hi haurà servei de tren i cremallera fins a Montserrat, a partir de les 7 i 19 minuts.

Les dues noves modalitats d'aquest any tindran una sortida conjunta a les 9 des de la plaça Major de Manresa, recorreran l'entorn de l'Anella Verda i s'uniran amb la modalitat Montserrat a l'avituallament de l'Oller del Mas fins acabar al carrer del Balç.

La modalitat Lluvià tindrà 15 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 250 metres. Es podrà gaudir de la Torre Lluvià o el Gorg Blau, un dels principals atractius de l'Anella Verda. La modalitat Oller serà de 10 quilòmetres de recorregut i d'un desnivell positiu de 189 metres.

Nova arribada

Una altra novetat d'enguany serà l'arribada al carrer del Balç de Manresa. A més a més, hi haurà un tast de productes del pelegrí englobats dins del projecte Manresa 2022. A l'arribada també s'oferirà una sessió de ioga.

Les inscripcions a la Marxa del Pelegrí es podran fer de manera anticipada a través de la web manresaturisme.cat o presencialment a l'Oficina de Turisme de Manresa. Les inscripcions ja estan obertes des del dia 15 de març.

La modalitat Montserrat inclou 5 avituallaments al llarg del recor-regut i a la sortida. Hi haurà entrepà de botifarra a l'avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell, on el mateix dia se celebra la Fira del Montserratí, de productes de proximitat.

A la modalitat Lluvià hi haurà dos avituallaments, i a la modalitat Oller, n'hi haurà un, més la sortida d'ambdós a la plaça Major.

A més a més, totes les modalitats tindran avituallaments amb productes exclusius del Grup Llobet, assegurança i una samarreta tècnica.