La sala El Sindicat de Balsareny acollirà el diumenge 8 d'abril unes jornades dedicades al bisbe Pere Casaldàliga, coincidint amb la celebració dels seus 90 anys de vida, els 50 de la seva marxa al Brasil, i els 30 que l'associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga (organitzadora dels actes amb l'Ajuntament) munta les tradicionals trobades per parlar del religiós.

La sala obrirà portes a les 10 del matí amb les inscripcions (es recomanen 5 euros) i recollida de documentació, i mitja hora més tard es farà la presentació de la jornada. Tot seguit, la pedagoga i doctora en Ciències de la Religió, Isabel Fèlix, parlarà d'«Igualtat de gènere: juntes som més fortes», una causa que també defensa el bisbe Casaldàliga. La ponència, amb descans inclòs, acabarà cap a la 1, en què es donarà pas a una celebració de l'eucaristia i al dinar dels assistents (amb un preu de 13 euros per persona).

A la tarda es reprendran els actes amb un recital de poemes a càrrec dels Rapsodes dels Pastorets de Balsareny, i a les 5, el claretià vinculat a l'associació organitzadora de l'acte, Joan Soler, pronunciarà la conferència «Pere Casaldàliga: una espiritualitat femenina». Finalment, diversos testimonis parlaran de la figura del bisbe Casaldàliga en el seu 90è aniversari.

Exposició i llibre

Prèviament a les jornades hi ha prevista l'exposició de fotografia Pere Casaldàliga: la seva gent i el seu paisatge, de Joan Guerrero, coincidint amb la presentació del llibre Casaldàliga, la seva gent i les seves causes, el dissabte 7 d'abril, a les 7 de la tarda, a la biblioteca Pere Casaldàliga.