Súria ha donat aquest migdia el tret de sortida simbòlic a les seves Caramelles amb la col·locació de les tradicionals cintes als estendards de les colles que participen a la festa. Enguany, els grups que hi prenen part són la Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons

L'acte de col·locació de cintes ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila amb la presència de representants de les colles i de l'Ajuntament. En el seu parlament, el batlle Josep Maria Canudas, que ha sigut l'encarregat de posar les cintes, ha convidat les colles caramellaires a “cantar i ballar amb alegria” per tal de “demostrar per què les Caramelles de Súria són les més grans i millors de Catalunya”.

En el transcurs de l'acte d'inici, els Trabucaires del Tro Gros han disparat després de cada col·locació de cintes. Posteriorment han fet una tirada conjunta al davant de la Casa de la Vila.

Les Caramelles tornaran a aplegar enguany centenars de caramellaires de totes les edats durant aquest cap de setmana, en una completa mostra de cant, ball i dansa tradicional que s'ha convertit en la celebració més representativa de la vila.