Mireia Blasco estava a punt de tenir la Isona. Estava contenta. Era la setmana 42 de l'embaràs i res podia sortir malament i a casa ja ho tenien tot a punt per quan la nena naixés. Havien preparat l'habitació i ja podria dir, juntament amb la seva parella, Miquel Alerm, que havien format per fi una família. Però tot es va estroncar a darrera hora. Els metges no sentien el cor de la nena. Era la segona vegada que s'havia quedat embarassada. En l'anterior havien perdut un nen, que s'havia de dir Jofre, a la setmana nou de l'embaràs. La parella denuncia el tracte «poc respectuós» de la clínica privada on els van assistir. La parella ho va intentar una tercera vegada i finalment van tenir un fill, l'Oriol, que actualment té dos anys i set mesos. Ells sempre diuen que han tingut tres fills, ja que malgrat que dos no han sobreviscut, sempre els mantenen en el record.

Amb la Isona semblava que res anava malament perquè ja estava a punt de néixer. «Em van dir que no sentien els batecs del cor. Vaig trobar molt poc suport per part dels especialistes que m'atenien perquè en aquell moment a la meva parella li havien dit que havia d'estacionar el cotxe en un altre lloc perquè el tenia mal aparcat. Jo necessitava una abraçada o que algú em consolés, però en comptes d'això em van dir si volia el comandament a distància de la tele per distreure'm», explicava Blasco. La parella va narrar la seva experiència en l'acte organitzat per l'entitat Little Stars a Artés.

En els dos primers embarassos van recórrer a una clínica privada de Barcelona, i en el tercer -arran de la desafortunada experiència- van decidir anar a la Vall d'Hebron de la Ciutat Comtal, i asseguren que el tracte va ser molt diferent i es van sentir «ben atesos».

La parella explicava la importància d'entrar en contacte amb les associacions de parelles que han passat per experiències similars. «Trobes suport en la família, però en aquestes entitats pots explicar el que penses obertament. A mi em feia ràbia veure dones embarassades, després del que m'havia passat, i això només ho podia explicar a persones que havien passat pel mateix que jo», destacava Blasco.

L'associació bagenca vol fer xerrades en centres sanitaris per conscienciar del tracte que han de rebre les parelles que perden un fill abans que neixi. «Actualment, els centres sanitaris tenen en compte el moment dolorós de les parelles, però és cert que hi ha diferències entre els centres públics, que en general donen un millor tracte, que els privats», explica Marc Solanelles, un dels responsables de Litlle Stars.