Les dues colles de caramelles de Sant Salvador de Guardiola, la dels Quintos de Guardiola i la del Vi bo de Salelles, van omplir carrers, camins i masies amb cançons i balls aquest cap de setmana de Pasqua. Enguany, les referències al procés van ser ben visibles, tant a la part cantada com a la ballada, especialment després que per Nadal els Pastorets de Guardiola fossin protagonistes al programa Espejo Público d'Antena 3 per un suposat cas d'adoctrinament independentista.

Precisament, una de les peces cantades per la Colla dels Quintos va ser una adaptació del pasdoble Que viva España rebatejat amb el títol Pasdoble del 155 - Que viva la Hucha, que va fer broma de la situació viscuda aquests darrers mesos. El repertori de cant també va incloure la famosa havanera Mariner de terra endins. Pel que fa als balls, va destacar l'augment de nens i nenes que van participar en els diferents grups, que van interpretar balls de bastons i dansa tradicional, agrupats en diferents nivells per edats. Els adults van fer també dansa i balls de bastons, amb la novetat aquest any del canvi de color de les barretines dels dansaires.

La trobada de les dues colles a la plaça de l'Església de Sant Salvador va ser el plat fort de les caramelles. La tradicional batalla de les corrandes, on els dos grups rivalitzen en imaginació, va tenir un final sorpresa. Per primera vegada, van cantar una corranda conjunta en homenatge als presos i exiliats catalans. Les dues intenses jornades van acabar el diumenge de Pasqua amb una arrossada de germanor al pavelló poliesportiu.