El CAP de Sant Joan de Vilator-rada organitza fins al juny un cicle de caminades adreçat bàsicament a persones sedentàries per iniciar-les en l'activitat física i aconseguir que sortir a caminar es converteixi en un hàbit.

Les sortides es fan cada dijous al matí i són obertes a tota la ciutadania. Dos professionals del CAP acompanyen els participants en un recorregut i els donen consells i recomanacions sobre la pràctica de l'activitat física. En la fase inicial es recomana caminar uns 20 minuts al dia, 3 dies a la setmana; en la segona, caminar de 40 a 55 minuts al dia, 4 o 5 dies a la setmana; i un cop agafat l'hàbit, cal caminar una hora, entre 5 i 7 dies a la setmana.

Es tracta de recorreguts de poc més d'una hora de durada i de baixa dificultat per mirar de fer-los accessibles a persones que normalment no tenen l'hàbit de caminar, i d'aquesta manera incentivar-les. Més enllà de promoure l'activitat física, aquestes caminades pretenen ser una oportunitat de descoberta de l'entorn i de promoció de les relacions socials.