L'Ajuntament de Súria va aconseguir un estalvi de més de 4.000 euros el 2017 amb les diverses mesures adoptades al llarg de tot l'any en diversos edificis de titularitat municipal per reduir la despesa energètica. Aquestes actuacions tenen continuïtat enguany, i l'Ajuntament tornarà a fer públiques les dades un cop s'hagi tancat l'exercici.

La major part de l'estalvi ve donat per les millores realitzades al pavelló municipal d'esports, on es va substituir l'antiga il·luminació per uns nous llums de tipus LED. També es van implantar detectors de presència i una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum. Tot plegat va permetre reduir el consum energètic del pavelló de gairebé 17.000 kWh, el que suposa un 25% del total.

Al llarg de l'any també es van instal·lar llums de tipus LED, detectors de presència i vàlvules termostàtiques en diferents espais i dependències de l'escola Francesc Macià (amb un estalvi de 4.000 kWh el segon semestre), i a final d'any la mesura (amb llums i detectors) es va ampliar a l'escola Mare de Déu de Montserrat.

El conjunt d'aquestes actuacions va ser subvencionat bàsicament per l'Ajuntament de Súria, però també per la Diputació de Barcelona, i la intenció és continuar promovent les mesures d'estalvi energètic en edificis municipals.

Les dades sobre el consum en aquests equipaments es poden consultar al web www.suriamediambient.cat de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament.