L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha obert una línia d'ajuts per al 2018 adreçats als ens locals que han de servir per millorar el control de l'aigua subministrada amb la instal·lació o millora dels comptadors d'aigua en alta. En total, destinarà 1,4 milions d'euros durant aquest any en el conjunt de Catalunya, i en el cas del Bages i el Moianès, en rebran prop de 90.000 entre les dues comarques. Com a màxim, cada municipi pot ser subvencionat amb 15.000 euros.

En el cas del Bages es destinaran 15.000 euros per a la millora del control dels cabals en alta a Avinyó i 15.000 per a la instal·lació de cabalímetres i telecontrol a la xarxa en alta de Marganell. L'Ajuntament de Talamanca en rebrà 12.189 per a una actuació de milora del control dels cabals subministrats en alta; a Artés se'n destinaran 7.504 per a la millora del control dels cabals en alta, i el Consell Comarcal del Bages tindrà una subvenció de 1.500 euros per a la instal·lació del cabalímetre al punt de lliurament del dipòsit de Comallonga, a Sant Mateu.

Del Moianès se'n beneficiarà l'Estany, amb 15.000 euros per a la millora del control dels cabals en alta; Collsuspina, amb 10.969 per a la instal·lació de comptadors de sortida als dipòsits Bellver i Picanyol; i Castellcir, amb 8.050 euros per a la instal·lació del comptador i el telecontrol a la sortida del dipòsit de la Penyora.

Aquestes mesures són essencials per conèixer els rendiments i l'eficiència dels sistemes d'abastament.