Conèixer els restaurants més moderns del món, descobrir els aliments que estan més de moda en determinades àrees del planeta, parlar de les tendències que es converteixen en tradició, o atrevir-se a tastar insectes comestibles, són algunes de les propostes que ahir es van posar sobre la taula en el taller de «Noves tendències a la cuina», que la Fundació Alícia va celebrar a Món Sant Benet. La iniciativa va despertar l'interès d'una vintena de persones, que van poder experimentar amb la nova cuina durant tot el matí.

Els conductors del taller van ser el xef Jaume Biarnés i la tècnica de la Fundació Alícia, Olga Felip, que van guiar en tot moment en la preparació i el tast la vintena de participants catalogats com a públic foodie, amants del bon menjar i el bon beure.

El taller combinava la cuina i la ciència per ensenyar a cuinar i tastar propostes noves i arriscades, tot descobrint el que es cou en les cuines més modernes del planeta. Els assistents van poder participar en tot moment de forma activa en el taller i actualitzar-se amb la informació més nova del món de la cuina, i de la mà de professionals del sector.

L'organització valora molt positivament la primera edició d'aquest taller, fins al punt que es podria repetir de cara ala tardor.

Més activitats aquest abril

El taller que es va fer ahir a Món Sant Benet és el preludi d'un programa d'activitats que portarà altres propostes vinculades amb el món de la gastronomia durant aquest mes d'abril, de la mà de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

La primera de les activitats proposades, s'ha previst per al diumenge 22 d'abril, en què Món Sant Benet acollirà la segona edició de Cuina Lírica. Es tracta d'una iniciativa que combina la cuina amb la música en directe. S'emmarca dins la segona edició del cicle Cultura i Alimentació, que enguany farà parada a Món Sant Benet.

Finalment, el cap de setmana del 28 i 29 d'abril, tindrà lloc la sisena edició d'Alicia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, Hi ha previstes més de 80 activitats de cuina per a adults, famílies i nens. S'hi inclouen demostracions en directe de xefs de prestigi, un mercat de productes agroalimentaris, concerts i espectacles per a la mainada, tallers i tastos guiats, i altres activitats vinculades amb l'alimentació i la gastronomia.