Castellbell i el Vilar participa de manera activa a la Marxa del Pelegrí que aquest diumenge unirà Montserrat i Manresa programant una nova edició de la Fira del Montserratí. El municipi esdevé un dels punts d'interès del recorregut i oferirà un esmorzar complet a tots els participants al nucli de Sant Cristòfol.

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar col·labora en l'organització de la marxa i mobilitzarà una vintena de voluntaris que assistiran els pelegrins en un esmorzar elaborat amb productes del territori.

La Fira del Montserratí reunirà una desena de parades amb productors del territori que oferiran una àmplia oferta d'alimentació. La fira es complementarà amb la divulgació del patrimoni romànic. En aquest sentit, a les 8 del matí es proposa una caminada popular que resseguirà les esglésies romàniques de Sant Cristòfol de Castellbell, Sant Esteve de Marganell i Sant Jaume de Castellbell. Finalment, a partir de 2/4 de 12, hi haurà la participació dels gegants de Castellbell i el Vilar i l'actuació de l'Esbart Santvicentí.