Més de 130 wedding planners es concentren a Castellterçol aquesta setmana per formar-se en l'organització de casaments. Wendy Vidal, fundadora de l'empresa Bodas de cuento que organitza la trobada, considera que «la professió d'organitzadora de bodes està en auge» i fonts de l'empresa indiquen que «en els últims anys ha augmentat un 20% l'interès per aquesta sortida laboral».

Bodas de cuento és una empresa pionera a l'Estat espanyol en el disseny de casaments organitza aquesta setmana (del 18 al 22 d'abril) la 4ª edició del Camp School, un campament centrat en formar futures wedding planners durant set dies en la masia Brugarolas de Castellterçol. Les alumnes inscrites rebran durant tota la setmana, des de que es lleven fins que se'n van a dormir, classes magistrals dels professionals del sector (fotògrafs, caterings o videògrafs).

La formació abraça des de la idea de negoci i el seu desenvolupament, tractant temes com el marketing, el branding i la gestió econòmica, fins a tallers pràctics de decoració floral, organització i ornamentació de taules, i fotografia. També s'analitzen les tendències del sector.

Bodas de cuento, va crear fa 6 anys la seva escola de formació i arrel de l'èxit del projecte i la demanda de formació en aquest sector, va decidir muntar el campament de formació intensiva per complementar els seus cursos de wedding planner. L'empresa ha format aquest any 500 alumnes a les seves aules. en auge, segons Wendy Vidal, fundadora de Bodas de cuento, "en els últims dos anys hem notat un augment del interès pels nostres cursos del 20%, i en les últimes edicions hem tingut llista d'espera, per això recentment hem ampliat la nostra oferta amb cursos presencials a Madrid i Barcelona».

La irrupció del professional wedding planner a l'Estat s'explica per la influència nord americana a través de les pel·lícules i programes de televisió. Al mateix temps, l'existència de més professionals de l'organització de bodes també ha suposat un canvi en l'estil dels casaments.

«Fa 10 anys els enllaços tenien un protocol molt més estricte, i eren més encotillats, avui tot és més lliure, no existeixen pautes tan rígides. Els casaments han passat a ser una festa, la festa de l'amor», explica Wendy Vidal que considera que aquest canvi d'estil es deu al paper que estan jugant els wedding planner «i és el que està propiciant l'augment del número de bodes l'any».