L'Ajuntament d'Avinyó ha aprovat inicialment el projecte de remodelació de la biblioteca del municipi. L'actuació, que en aquests moments es troba en exposició pública, comporta un seguit d'obres orientades a millorar l'aprofitament dels espais i l'adquisició de mobiliari. Els treballs són previstos per a aquest any, coincidint amb el 40è aniversari de l'equipament.

Segons han informat des del consistori, els treballs se centraran a aconseguir un millor aprofitament d'espais, s'eliminaran algunes parets interiors i es crearà una nova sala. També es faran actuacions de conservació i de manteniment de la part exterior de l'edifici, es pintaran les façanes i es canviaran les teules trencades per evitar la humitat per filtracions. El projecte inclou l'adquisició de mobiliari per equipar els nous espais que es crearan i material tecnològic per a les activitats de la biblioteca.

La remodelació, que té un pressupost de 49.603,81 euros, preveu integrar a la biblioteca un petit despatx de treball intern que abans quedava aïllat i proposa la creació d'una sala equipada amb mobiliari de lectura més informal, com ara butaques . D'aquesta manera es vol aconseguir «un espai més diàfan, obert i modern». El projecte de remodelació de la biblioteca d'Avinyó preveu també modificar el mobiliari del taulell de préstec i informació i incorporar-ne de nou a l'espai de lectura i d'estudi, així com la creació d'una zona de formació i aprenentatge diferenciada.

La biblioteca municipal d'Avi-nyó es troba a l'edifici de les antigues escoles. L'ala dreta de l'equipament va ser remodelada per ampliar el consultori mèdic i l'ala esquerra es va ampliar lleugerament per donar millor cabuda a la biblioteca i separar les àrees de lectura infantil i d'adults. L'any 2006 es va realitzar una reforma interior important orientada a garantir i millorar el bon funcionament de l'equipament amb la remodelació d'espais i mobiliari.

Ara, l'equipament, que aquest 2018 celebra 40 anys de la seva inauguració, necessita una nova remodelació per tal de millorar-ne el funcionament, que li permeti oferir un servei adequat a les necessitats actuals. El projecte de reforma preveu que la durada de l'obra sigui de 3 mesos i s'executi aquest any.