L'acord que ha portat a formar un govern unitari fins a final de mandat a Sant Mateu de Bages entre el PDeCAT i el grup d'APM-AM vinculat a ERC (fins ara a l'oposició) respon a «la bona entesa» que actualment hi ha entre els dos grups, «i el poble ho notarà perquè s'ha fet fonamentalment per oferir un servei millor als ciutadans». Així és com ho valora el cap de llista dels republicans, Gabriel Rovira, com una de les principals virtuts del pacte, que ahir ja va explicar aquest diari amb declaracions de l'alcalde, Joan Ullé.

Rovira sosté que aquest acord és fruit d'un camí de concòrdia que s'ha forjat durant el mandat. Admet que, en l'àmbit polític, al començament hi havia tibantor entre els dos grups, però l'entesa ha augmentat, especialment des que hi ha Ullé a l'alcaldia. «Darrerament ens havíem ofert a col·laborar en coses puntuals», fins que s'ha acordat fer un pacte de mutu acord per oferiment de l'alcalde», diu Rovira. Com a partit, diu que «ens devem al servei del poble», i entén que la resposta serà més efectiva «des del govern que des de l'oposició».

El pacte ha donat la primera tinença d'alcaldia a Rovira, i la resta de càrrecs es distribueixen entre els dos grups «en cremallera», sense que hi hagi hagut «cap problema» en el repartiment.