Sensibilitzar els infants en la no discriminació i en la diversitat tot trencant estereotips de gènere. És l’objectiu del conte en format de cantata «Unes colònies d’aventura», que ha editat l’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, amb una presentació pública a Cal Sitjes d’Artés davant d’una setantena de persones, amb presència de l’autora del llibre Anna Obiols, i l’il·lustrador, en Subi. També hi havia un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Artés, encarregats d’enregistrar les cançons del CD que l’acompanya. Els temes musicals són del compositor David Martell.

El conte relata les vivències que experimenten un grup de nens i nenes durant una setmana en què es posa de manifest que cadascú ha de ser lliure independentment dels estereotips de gènere. Està pensat per als alumnes de 3r i 4t de primària, després de l’èxit de dos altres contes anteriors; «Al país de les marietes... Arriba el Circ!», per a infants de 0 a 5 anys, i «La petita puça», per a infants de 6 a 8 anys.

Durant la presentació, el conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, va explicar que des del Consell «treballem intensament per aconseguir una comarca més igualitària, lliure de discriminacions, i que visqui la diversitat sexual i afectiva com una riquesa». Per la seva banda, l’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, va posar de relleu la intenció d’«aprofitar les cantates com a element de transformació social que ens faci reflexionar com a societat».