L'Ajuntament de Sallent oferirà un casal d'estiu que cobrirà totes les setmanes de vacances escolars i que es dedicarà a l'art i la creativitat amb activitats musicals, de dansa, teatre, fotografia, pintura i disseny.

Segons han informat fonts municipals, la proposta d'aquest Casal, que compta amb la confiança de les AMPES de les escoles per tirar-lo endavant, «parteix de la necessitat de generar un espai comú entre la comunitat educativa de Sallent, creant xarxa entre l'alumnat de les tres escoles». Al mateix temps, asseguren, aquest salt cap a la descoberta de nous àmbits artístics té l'objectiu d'oferir una alternativa al Casal Esportiu.

El consistori considera que «les activitats artístiques poden ser una eina per millorar les relacions, potenciar les capacitats individuals i en grup, la creativitat, la imaginació i l'expressió dels infants i joves. Afavorir l'autonomia, el desenvolupament personal i la llibertat creativa a través de vivències significatives així com potenciar el treball en equip». Tot això, sense deixar de banda propostes que ja configuraven les edicions anteriors del casal, com ho són el joc, la cuina i les sortides a la piscina i l'entorn de Sallent per descobrir l'entorn natural, social i cultural de la Vila.

El regidor de joventut, Jonatan Caro, destaca que «el joc és el centre de la proposta, però tot i ser un espai lúdic es vol que la intervenció dels monitors estimuli l'atenció dels joves, en potenciïn les capacitats i tingui un fonament pedagògic que els permeti enriquir les experiències dels infants».

Per altra banda, el casal presenta altres novetats. Enguany es farà bivac a les instal·lacions del Torres Amat, on els usuaris passaran la nit amb el grup de monitors a dins l'escola, realitzant diversos jocs de nit i dormint tots junts. A més, aquest any es podran apuntar infants de 2 anys que l'any a sobre hagin de realitzar P3. S'augmentarà el nombre de monitors per poder fer-se càrrec de les necessitats que presenten els més petits. A més a més, s'han dissenyat samarretes per a cada infant per poder anar a la piscina i fer les sortides tenint els infants controlats més fàcilment.

L'Ajuntament assegura que «aquests valors afegits, imprescindibles per seguir millorant, juntament amb la contractació d'una coordinadora i del/la director/a que assegurarà la bona comunicació amb els pares i mares i representarà una figura de referència pels infants, ha sobrevingut un cost que en anteriors edicions no figurava». Aquest cost, diuen, «s'ha ajustat al màxim per poder arribar a totes les famílies, per exemple, descartant l'opció de contractar una empresa externa perquè realitzi el casal a causa de l'elevat cost que això suposaria per les famílies».

El preu és de 40 euros per setmana si l'alumnat s'apunta menys de 3 setmanes. A partir de la quarta, el preu per setmana disminueix i s'aplicaran descomptes per a famílies nombroses i monoparentals.

El casal s'iniciarà el 25 de juny i s'allargarà fins al 7 de setembre, en horari matinal de 9h a 13h. S'han gestionat 3 grups per donar cobertura a tots els infants en les setmanes de més afluència i poder agrupar-los per edats. L'espai de referència serà l'escola Torres Amat. Tot i això, es valorarà la possibilitat (depenent del volum d'inscrits) que es puguin utilitzar altres espais.

La matrícula està oberta des del 3 de maig fins al dia 18 d'aquest mateix mes i es pot formalitzar presencialment a l'OMIAC de l'Ajuntament de Sallent. Per a més informació, es pot trucar a l'Ajuntament de Sallent al telèfon 938 370 200.