La Fira Resistents de Castellbell i el Vilar canvia de data i se centrarà en un únic esdeveniment històric. Aquest certamen, que es va posar en marxa el 2014 i que s'ha fet en les quatre edicions precedents en el mes de setembre, ara es passa al mes de maig de l'any vinent (per tant, enguany no es farà) i estarà centrada únicament en els fets de 1822.

Els fets de 1714 es recrearan en el marc dels actes de la Diada a través de l'espectacle nocturn al Burés. Resistents se celebrarà cada any al nucli del Vilar i se centrarà en la recreació històrica de la revolta del trienni Liberal amb el personatge de Mansuet Boxó com a protagonista

Castellbell i el Vilar fa d'auesta manera un replantejament de la Festa dels Resistents que se celebrava cada any a finals de setembre. A partir d'ara, la festa de recreació històrica tindrà lloc el darrer cap de setmana de maig i se centrarà únicament en els fets guerrillers de 1822. En concret, la propera edició del certamen serà el cap de setmana de l'1 i 2 de juny de l'any 2019 i se celebrarà al nucli del Vilar.

La nova etapa de la festa dels Resistents recrearà els fets de 1822 que recorden els anys de revolta del trienni Liberal liderades al municipi per Mansuet Boxó, ferrer del Vilar i capitost reialista. La festa quedarà ubicada al nucli del Vilar, tal i com ja es va fer en la darrera edició el passat 30 de setembre. Resistents 2019 mantindrà l'espectacle itinerant "Mansuet Boxó, heori o bandit?" i potenciarà l'oferta infantil dels Petits Resistents, el mercat de productes gastronòmics de l'època i l'espai de taverna, centre neuràlgic de la festa.

Els fets de 1714, per la Diada

En paral·lel, Castellbell i el Vilar continuarà recordant cada any els fets històrics de 1714 al municipi en el marc dels actes de la Diada Nacional. A partir d'ara, l'espectacle nocturn al Burés, que s'havia programat en el marc de Resistents, se celebrarà la vigília de l'11 de setembre.