L'Ajuntament de Talamanca, amb el suport del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), ha organitzat un acte de reconeixement al doctor Anicet Gresa de Mirambell (1892-1942), qui fou un dels metges del seu temps més reconeguts de la comarca del Bages.

L'acte tindrà lloc el dissabte 19 de maig, a les 7 de la tarda, a la Casa del Poble de Talamanca (carrer del Raval, 4) i consistirà en la presentació del llibre Topografia mèdica de Talamanca. Una obra inèdita del metge Anicet Gresa de Mirambell (1892-1942), escrit pel doctor Armand Rotllan. L'acte comptarà també amb les intervencions del doctor Lluís Guerrero, president de l'Arxiu Històric de Ciències de la Salut; el doctor Jaume Padrós, president del CoMB, i el Josep Tarín, alcalde de Talamanca.

El doctor Anicet Gresa de Mirambell va néixer a Barcelona el 1892, es llicencià en Medicina el 1914 i va exercir entre els anys 1917 i 1927 a Talamanca, Pont de Vilomara, Rocafort i Navarcles, anys en què va participar activament en accions per combatre les greus epidèmies de tifus i grip que assolaven la comarca. El 1927 va tornar a exercir a Barcelona, on va morir l'any 1942.

La voluntat de les institucions que promouen aquest reconeixement és donar valor a la figura històrica del metge de poble, i és per aquest motiu que l'Ajuntament de Talamanca ha proposat que el dispensari municipal rebi el nom del doctor Anicet Gresa, qui, exercint en la ruralitat i en unes condicions molt difícils, va destacar pel seu compromís amb la professió.