Santpedor ja té una llista d'una vintena de padrins d'espais florals. Es tracta de veïns que es faran càrrec de jardineres i muntatges florals en espais públics propers a les seves feines o a les seves cases. L´Ajuntament va demanar als veïns que s'apuntessin a aquest projecte d'apadrinament fruit de les iniciatives que impulsa des de fa un any que va entrar a formar part de Viles Florides. Justament aquesta setmana, el jurat de Viles Florides ha visitat Santpedor i ha conegut de primera mà aquest projecte.

Alguns dels veïns que s´hi ha apuntat fins i tot han ajudat a crear un espai floral nou per al poble. És el cas de Carme Magem, que ha plantat davant del seu centre de treball una jardinera amb flors grogues i s´encarregarà del seu manteniment. Com ella, Santpedor ha creat fins a mitja dotzena d´espais florals nous que gestionaran veïns. També ha recuperat les flors de la fira Santpedor en flor per replantar de flor de temporada les jardineres municipals existents a parcs, places i espais públics.

També hi ha veïns com Mercè Sala que s´hi ha adherit però que la jardinera que els queda davant de casa fa anys que la cuiden i se´ls ha fet ara un reconeixement simbòlic amb el lliurament del títol soc padrí o soc padrina. Els espais municipals com són l´escola de música i la biblioteca també tenen padrins. D´aquesta manera, el servei de manteniment municipal es pot centrar en el manteniment de parcs i espais municipals de majors dimensions.

Segon concurs de balcons florits

Abel Solé, que gestiona les accions de promoció econòmica municipals, destaca la bona acollida de la proposta d´apadrinament, que s´uneix amb la bona resposta de veïns que participaran a la segona edició del concurs de balcons florits, que seran una vintena. L´Ajuntament repartirà un plànol detallant els balcons que formen part del concurs i els nous espais florals municipals apadrinats per veïns, de manera que es pugui fer un recorregut floral pel poble.