Maria Prat Vilaseca és de Sant Vicenç de Castellet, té 17 anys, i ahir va prendre el relleu a Alba Castellà com a núvia del ball de gitanes de Sant Vicenç. Balla amb la colla de l'Associació Musical Castellet, i ahir ho feia amb una parella femenina, Alicia Bernal, però cada any sol canviar. «Dins la mateixa colla ens anem alternant», explicava en acabar la jornada, «molt contenta» per haver estat ella la nova protagonista de la festa.

Que suposa per a tu ser la núvia del 2018?

És un honor, entre altres coses, perquè formo part de la coral i estic molt implicada amb les activitats culturals del poble. A més, ja és el quart any que ballo Gitanes. De petita ja ho havia fet, vaig parar un temps, i fa quatre anys que hi vaig tornar. És una tradició molt familiar, els meus avis ja en ballaven, i ara també ho fem la meva germana i jo. Això encara em fa més contenta.

Tens predilecció per algun ball en especial?

No, en realitat tots m'agraden, però he de dir que el que em costa més és l'últim, el vals-jota.

Avui [ahir per al lector] la plaça era ben plena de públic i balladors. Creus que el ball de gitanes és una tradició amb futur?

A Sant Vicenç si, hi ha molta gent que s'implica i cada vegada hi ha més nens que ballen. Trobo molt bé que es vagi potenciant i espero que duri molts anys. També tinc moltes amigues que ballen en diferents colles, i cada any repetim perquè ens ho passem realment molt bé.

Tot i que sembla que per ara no fa falta, com animaries joves com tu a implicar-se encara més en el ball de gitanes?

És una festa molt típica del poble i això s'ha d'aprofitar per fer-la créixer entre tots.