L’Ajuntament de Cardona invertirà 589.080 euros en diverses obres de millora al polígon industrial La Cort, a partir del proper mes de setembre. Els treballs consistiran, d’una banda, a connectar el col·lector d’aigües residuals fins a la xarxa de sanejament municipal, i de l’altra, a pavimentar voreres i accessos, i s’afrontaran amb dues subvencions de la Diputació de Barcelona que cobriran el 88 % del cost, la qual cosa permet reduir significativament la part que pertoca als propietaris amb les contribucions especials.

Feia temps que l’Ajuntament de Cadona tenia aquesta proposta sobre la taula, però fins ara no s’han donat les circumstàmncies per poder-lo desenvolupar. L’alcalde, Ferran Estruch, ha explicat que la connexió del polígon a la xarxa de sanejament municipal ja es va marcar com a prioritària quan va aconseguir l’alcaldia el 2011. Tanmateix, l’arribada de la crisi econòmica, que va afectar tant l’economia municipal com la de les empreses, no va permetre poder afontar aleshores un projecte de tanta envergadura.

Ara, 7 anys després, la situació ha canviat, i a més, l’Ajuntament compta amb dues subvencions de la Diputació que cobriran el 89 % del cost de l’obra, quan aleshores només disposava de 150.000 euros provinents de la Mesa de Concertació de la Diputació. En aquest temps, l’Ajuntament ha buscat nous ajuts i ha aconseguit una subvenció de 373.218 euros del Programa de Millora de Polígons de la Diputació, alhora que s’ha pogut introduir en el projecte la part corsponent a la millora de la via pública.

En concret, els treballs consistiran en la construcció d’una estació de bombament i d’una nova canonada per enllaçar el col·lector amb la xarxa de sanejament municipal, amb un pressupost de 405.500 euros. Pel que fa a les millores en la via pública, es pavimentaran 3.450 metres quadrats de voreres i tots els accessos al polígon, en aquest cas per un import de 183.580 euros.

En benefici dels propietaris

L’alcalde, Ferran Estruch, posa de relleu com aquestes noves subvenciuons i el cavi de panorama respecte el 2011 ha permès rebaixar la part de diners que hauran d’aportar els propietaris, amb qui aquesta setmana ja s’ha reunit per explicar-los la situació. «Si no ens haguéssim esperat fins ara, entyre el 2011 i el 2015 les empreses haurien hagut d’assumir molts diners», ha subratllat.

L’Ajuntament treballa en la licitació de les obres de canalització, que és previst que comencin al setembre i s’ababin al gener. Després, es procedirà a l’actuació a les voreres, que s’allargarà fins l’abril.