L'Associació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Salvador de Guardiola farà un jornada divulgativa amb voluntaris i entitats del poble, aquest dissabte 26 de maig. És una iniciativa que s'emmarca en el programa d'aquesta entitat per estrènyer vincles amb les associacions del poble i implicar els veïns i entitats en la prevenció d'incendis i la cura del medi ambient. Una proposta d'actuació que li va valdre al 2017 el Premi Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona.

La jornada es dividirà en dos blocs. Al matí es farà una trobada amb els voluntaris de Sant Salvador de Guardiola. Un bomber membre de les GRAF (Grup Actuacions Forestals) farà una xerrada divulgativa i es repartiran els carnets grocs -permeten actuar directament a l'origen del foc en cas d'incendi- i verds -permeten ajudar en temes de logística però no actuar a prop del foc-, en funció de les formacions que els voluntaris van rebre l'any passat.

A la tarda, i després del dinar de germanor, els membres de l'ADF Sant Salvador de Guardiola faran una jornada divulgativa amb els infants de l'espai Merlot de Salelles, al Mas Rouric. Allà s'explicarà als nens l'existència d'un pou mil·lenari amb el qual s'abasteix el poble, i es farà una neteja i condicionament de l'espai.

El Consell de la Vila i la Diputació de Barcelona, per la seva banda, també participaran de la jornada amb l'elaboració d'un vídeo dels ADF que inclourà una entrevista als seus membres.